Curaçao vervangt Chinese Taipei tijdens Honkbalweek Haarlem

Chinese Taipei heeft zich vanwege een landelijk COVID-uitreisverbod voor sportploegen teruggetrokken van deelname aan de 30e editie van de Honkbalweek Haarlem. Curaçao vervangt de huidige nummer twee van de wereldranglijst en krijgt daarmee de kans om zich op internationaal podium te manifesteren.

Van 8 tot en met 15 juli vindt in het Pim Mulier Stadion de jubileumeditie plaats van de Honkbalweek Haarlem, het grootste honkbalevenement van Europa. Naast Team Kingdom of the Netherlands en Curaçao nemen ook Team USA, Japan, Italië en Cuba deel.

Toernooidirecteur Léon Ravestein: “Wij betreuren dat onze trouwe deelnemer Chinese Taipei niet aanwezig kan zijn tijdens deze editie. Hun teams zijn altijd goed voor mooie en spannende wedstrijden. Met de komst van Curaçao hebben wij wel een fantastische aanvulling op een sterk deelnemersveld.”

Algemeen directeur van de KNBSB Stefaan Eskes juicht de deelname van Curaçao aan de Honkbalweek toe: “Het Koninkrijk is met de toevoeging van Curaçao nog sterker vertegenwoordigd. Daar hebben wij als KNBSB sinds onze gesprekken op Curaçao in februari ook op aangestuurd. Het tekent de goede verstandhouding tussen de KNBSB en FEBEKO dat wij als Koninkrijksteam en Curaçao op hetzelfde toernooi actief kunnen zijn.”