Over ons

Honkbalweek Haarlem is een tweejaarlijks internationaal honkbaltoernooi in Haarlem, dat voor het eerst in 1961 plaatsvond. De eerstvolgende editie van het toernooi wordt gespeeld van 12 tot en met 19 juli 2024. 

Aan het door de WBSC-geaccrediteerde toernooi doen over het algemeen zes teams mee uit verschillende landen, die stuk voor stuk tot de wereldtop behoren. Deze landen worden exclusief door de Honkbalweek uitgenodigd. Sinds 1961 biedt de Honkbalweek iedere editie een podium aan het Nederlands (Koninkrijks)team om zich te meten met de wereldtop. 

Op het toernooi wordt de laatste jaren vernieuwing van het spel en de beleving omarmd. Om de honkbalsport aantrekkelijk te houden voor een breed publiek, worden de nieuwste ontwikkelingen in de sport toegepast waardoor het plezier voor de deelnemers en toeschouwers naar een hoger niveau wordt getild. 

Naast het hoogwaardige honkbal is de sfeer in en rondom het Pim Mullierstadion over de hele wereld beroemd. Traditiegetrouw wordt de honkbalcultuur op een feestelijke, sportieve en ontspannen manier beleefd en gevierd. Met verschillende activiteiten, entertainment, shops en eten-en-drinkenmogelijkheden is de Honkbalweek Haarlem een evenement voor jong en oud!