Nieuws - Honkbalweek Haarlem
1815
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-1815,qode-news-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Nieuws

Nieuwe Ibis Styles Haarlem City Hotel is een nieuwe partner van Honkbalweek Haarlem.
Op 21 december 2017 opent het nieuwe Ibis Styles Haarlem City Hotel in Haarlem. Reeds voor de opening is de eerste exclusieve partnerdeal voor kamerovernachtingen gesloten met de organisatie van de Honkbalweek Haarlem.

Al enige tijd waren wij met elkaar in gesprek en afgelopen week is de deal beklonken in het nog in aanbouw zijnde hotel.
André Aaij, General Manager van het hotel; “Wij zijn trots dat we voordat het hotel geopend is al een partnerovereenkomst hebben mogen sluiten. Honkbal is een begrip in Haarlem en daar dragen wij als nieuwkomer graag ons steentje aan bij. Het hotel ligt aan de sportboulevard van Haarlem op steenworp afstand van het stadion dus een samenwerking moest er wel komen!”. Guus van Dee, voorzitter van de Honkbalweek Haarlem vult aan; “We zijn erg blij met onze nieuwe partner en kijken uit naar een mooie samenwerking!”.

Leuke bijkomstigheid: het thema van het hotel is sport en elke kamer heeft een sportthema. Voetbal, badminton, tennis, schaatsen, ijshockey, wielrennen, hardlopen, basketbal en uiteraard ook Honkbal! “Het was erg leuk om de heren van de organisatie rond te leiden door het hotel en uiteraard even stil te staan in de honkbalkamer. Storytelling is tegenwoordig erg belangrijk en gezien de locatie van het hotel, zeker ook pal naast de ijsbaan, was sport een voordehand liggend thema. Dit wil overigens niet zeggen dat wij een sporthotel zijn voor alleen maar sporters. Alle gasten zijn vanaf 21 december meer dan welkom” aldus André Aaij.
In juli 2018 zal het complete hotel in het teken staan van honkbal. Teams, arbitrage en sponsoren overnachten in het spiksplinternieuwe hotel.

 

Nadat we eerder al bekend maakte dat Italië volgend jaar zomer deelnemer is van de Honkbalweek Haarlem, kunnen we vol trots melden dat aan het lijstje Chinese Taipei toegevoegd kan worden.

De president van de Chinese Taipei Baseball Association Mr. Liao Cheng-Ching, heeft dit in een persoonlijke e-mail aan onze organisatie bevestigd. De Aziatische ploeg is een graag geziene gast in Haarlem waar ze sinds 2000 onafgebroken deelnamen.

De beste prestatie leverden ze toen ze tijdens de 24e editie als 3e eindigde. Met Chinese Taipei is de helft van het deelnemersveld bekend. Naast het Nederlands team en Italië is de organisatie druk bezig om het verlanglijstje van het deelnemersveld compleet te maken.

Zodra we meer informatie over verdere deelnemers hebben zullen wij hiermee naar buiten komen.

Met trots kunnen we melden dan volgend jaar zomer Italië deelnemer is aan de 29ste Honkbalweek Haarlem. Wij kijken met veel plezier terug op de jaren dat Italië in het Pim Mulier honkbalstadion deelnam. De laatste keer was in 2004!

Als wij het hebben over Italië dan hebben we het over één van Europa’s beste honkballanden. Sinds 1954 was Nederland tegen Italië meer dan 30 keer een vaste battle op het Europees Kampioenschap, maar wie herinnert zich de woensdagavonden op de Honkbalweek niet. Een ware Honkbalweek klassieker die dus gaat herleven in juli 2018.

Op 20 oktober bereikte ons het verdrietige nieuws dat, Honkbalweek vrijwilliger en duizendpoot, Willem Hurkmans is overleden. Willem werd 76 jaar.
Wie Willem zegt, zegt honkbal en softbal. Ruim 50 jaar was hij niet van de velden weg te denken en zeker niet bij SV Terrasvogels uit Santpoort, dat was zijn cluppie.

Daarnaast was Willem ook, sinds mensenheugenis, iedere twee jaar één van de vrijwilligers waar wij bij de Honkbalweek op konden rekenen. Een waterleiding aanleggen of het veld prepareren voor de volgende wedstrijd, Willem was een alleskunner en draaide zijn hand er niet voor om.

Bekend stond Willem om het dragen van zijn klompen. Zijn oranje klompen werden zijn handelsmerk.
De Honkbalweek wenst zijn vrouw, kinderen en overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Het team dat de haalbaarheid van de doorstart Honkbalweek Haarlem heeft onderzocht, is trots om te kunnen melden dat Guus van Dee de nieuwe voorzitter zal zijn van het organisatiecomité.

“Na het vaststellen van de haalbaarheid in juni, hebben we een profiel opgesteld voor de vacature van voorzitter. Deze zoektocht bracht ons bij Guus van Dee. Een bekende in de Honkbalwereld met een uitgebreide staat van dienst op het bestuurlijke vlak, zowel binnen als buiten het honkbal en breed netwerk”, aldus Henk Uildriks, stuurman van de haalbaarheidscommissie.

In 1976 was de toen 25-jarige Guus van Dee voor het eerst betrokken bij de organisatie van de Honkbalweek. In de daaropvolgende jaren werd de docent lichamelijke opvoeding een steeds bekender gezicht in de wereld van het honk- en softbal.
Zo was hij voorzitter van de Haarlemse Softbalweken tussen 1995 en 1999, was Van Dee lid van het bondsbestuur van de KNBSB van 2003 tot en met 2006 en is hij zes jaar, van 2010 tot en met 2016, bestuurslid geweest van de Koninklijke Vereniging Voor Lichamelijke.

De in Heemstede woonachtige Guus van Dee was zijn werkzame leven aan een flink aantal scholen in de regio Haarlem verbonden als docent Lichamelijke Opvoeding en ging vorig jaar met pensioen vanaf het Wim Gertenbach College in Zandvoort.

Volgens Van Dee is het geweldig dat de Honkbalweek voor Haarlem behouden is gebleven en zal hij met zijn team voor de organisatie staan van een Honkbalweek met de vertrouwde elementen, gestoken in een nieuw jasje. De sleutel tot succes is het verbinden van bedrijven en instanties in Haarlem en omgeving, want dan ligt er een mooie toekomst in het verschiet.