Hoe is het nu met… Marcel Joost

“Hoe is het nu met Marcel Joost?”; Rechtsvelder bij Amsterdam Pirates, Haarlem Nicols, Kinheim en het Nederlands Team.
Mooiste herinnering aan de Honkbalweek:
“Zo. Dat is lang geleden zeg. Even graven hoor. Hoogtepunt is toch wel de Honkbalweek van 1980. Ik sloeg vier homeruns op een dag. Een in de laatste slagbeurt tegen de Sullivans en drie in de avondwedstrijd tegen Mitsubishi. Ze zaten er wel lekker op allemaal haha. Verder de gezelligheid. Ik stond als rechtsvelder letterlijk naast de feesttent en tussen de innings door stond ik een beetje te lullen met vrienden en supporters. En na de wedstrijd met z'n allen de feesttent in. Dat zou nu echt
niet meer kunnen.”
Favoriete speler en coach:
“Heb ik eigenlijk niet. Er zijn natuurlijk wel spelers die ik goed vind maar aan idolen doe ik niet. Ik ben ooit gaan honkballen omdat mijn vader een advertentie zag staan in de krant waarin RAP (het huidige Amsterdam Pirates) kinderen zocht. Leek me wel leuk. Het slaan heb ik mezelf aangeleerd en ging eigenlijk puur op intuïtie. Ik deed gewoon mijn eigen ding ook al zei de coach iets anders. Maar ik deed niet zomaar wat, had wel een idee als ik aan slag kwam. De wisselwerking tussen de
slagman en pitcher vind ik mooi. Een beetje logisch nadenken, weten welke bal je kunt verwachten
en op het juiste moment je slag slaan. Meer is het niet.”
Doe je nog iets in het honkbal:
“Ik ben al jaren niet meer naar een honkbalveld geweest maar ik volg nog wel de MLB. Honkbal kun je fysiek gezien niet je hele leven volhouden dus ik ben al weer een tijd fanatiek aan het golfen. We zijn met ons team van de Houtrak Nederlands kampioen geworden. Geef mij maar een bal en een stok. Dan komt de rest wel goed.”