Honkbalweek Haarlem livestreamt hele toernooi in 2022

Honkbalweek Haarlem is dit jaar zichtbaarder dan ooit. Ben je niet in het stadion, maar wel nieuwsgierig naar de wedstrijden? Je kijkt alles duels live via honkbalweek.nl en honkbalsoftbal.tv!

Deze 30e jubileumeditie van de Honkbalweek verdient een grootse aanpak en zoveel mogelijk ogen op ons geweldige toernooi. Daarom livestreamen we toernooi dit jaar alle wedstrijden via honkbalweek.nl en honkbalsoftbal.tv.

Dankzij de reeds bestaande samenwerking tussen de KNBSB, Kinheim en 360SportsIntelligence hangen er in het Pim Mulierstadion al enige tijd meerdere camera’s, waarmee wekelijks Hoofdklasse-wedstrijden uitgezonden en opgenomen worden. 360SportsIntelligence en Kinheim hebben de Honkbalweek gedurende het toernooi beschikking gegeven over de camera’s en de bestaande infrastructuur. Er is zelfs nog op tijd voor het toernooi een nieuwe HD centerfield-camera opgehangen. Ook stuurt 360SI twee producers naar de Honkbalweek, om de wedstrijden zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Door het gratis uitzenden van alle wedstrijden willen de KNBSB en Honkbalweek Haarlem bijdragen aan de populariteit van de honkbalsport en de geweldige naam die het toernooi in de internationale honkbalwereld al heeft verder bevestigen.

Met het oog op de fans van de vier niet-Nederlandssprekende deelnemende teams, heeft de organisatie besloten het commentaar bij de livestream in het Engels aan te bieden. Dit commentaar wordt in duo-vorm verzorgd door een roterend driekoppig team, bestaande uit Sean Houston, Jason Houtkamp en Jasper Roos.

Houston werkte als play-by-play-commentator bij de Charleston RiverDogs in de Amerikaanse Minor League (Single-A) en vervulde daarna meerdere rollen op de media-afdeling van de Tampa Bay Rays in Major League Baseball. Houtkamp en Roos zijn alweer een aantal seizoenen de stemmen van de Nederlandse Honkbalhoofdklasse-samenvattingen op HonkbalSoftbal.tv, verzorgden live commentaar bij het NK Baseball5 en keren dit seizoen voor de derde keer terug als pregame, postgame en live play-by-play presentatoren tijdens de Holland Series.

Met deze ervaren crew hoopt Honkbalweek Haarlem een geweldig product te kunnen leveren voor honkbalfans over de hele wereld.