Honkbalweek staat in steigers

Het plezier spatte er vorige week dinsdag vanaf. De organisatoren van de 30e (jubileum)editie van Honkbalweek Haarlem hadden bij cateringpartner Villa Westend in de Velserbroek sponsoren en partners uitgenodigd voor een Kick-Off bijeenkomst. Een update meeting wat er van de zomer gaat gebeuren. De broodnodige animo was er wel degelijk, want een prima opkomst stemde tot grote tevredenheid bij het organisatiecomité.

Natuurlijk kwam voorzitter Guus van Dee terug op de bijzonder geslaagde 2018 editie. Een editie die mogelijk werd gemaakt door een substantiële financiële bijdrage van de gemeente Haarlem die een doorstart mogelijk maakte. Guus van Dee: ”Beste mensen: de vlam is aangestoken en we hopen dat van de zomer een vreugdevuur gaat branden. We hebben er ontzettend veel zin in met zijn allen,” hield hij de gevulde ruimte voor terwijl tussen de bedrijven door heerlijke hapjes werden geoffreerd. Hij vervolgt: “Editie 2018 was een groot succes. Alles werkte perfect mee: de deelnemers, sponsoren die perfecte ondersteuning gaven, het publiek, onze partners, de fantastische vrijwilligers en last but not least om het helemaal af te maken: het prachtige weer. Vanaf dag 1 reed de trein perfect over het spoor. Een ieder besmet met het honkbalvirus wilde er bij zijn, bij het gezelligste sportevenement in Haarlem. Dat durven we in alle bescheidenheid wel te stellen. ‘De Week’ is natuurlijk meer dan honkbal alleen. Het biedt ook een platform aan partners en sponsoren om in een leuke setting zaken te doen en elkaar grondig te leren kennen.”

Van Dee sluit af: ”Voor onze jubileumeditie zijn Taiwan, Japan, Duitsland en Cuba onze gasten. We zoeken nog in de USA (College) naar een zesde deelnemer of wellicht in Mexico. Ons nationale team kan zich over een paar maanden meten met kwalitatief sterke ploegen. Ik zie het toernooi als een vliegwiel dat passieve en actieve interesse bij elkaar brengt en zodoende elkaar versterkt. Een sportief honkbalfeestweek dat voor velen hét (honkbal)hoogtepunt van de zomer is. Je wilt erbij zijn en niets missen. Oh ja, we willen graag een camping creëren op de ijsbaan. De vergunning is inmiddels aangevraagd.”

Bron: Haarlems Weekblad
Tekst: Hans Akkerman
Foto: © Michel van Bergen