Wedstrijdschema Honkbalweek Haarlem bekend

Het wedstrijdschema van de 30e Honkbalweek Haarlem is bekend. Nadat eind februari Team USA en Cuba lieten weten naar Haarlem te komen, kon toernooidirecteur Léon Ravestein aan het werk. Het toernooi start vrijdag 8 juli om 15:30 uur met het duel tussen Curaçao en Japan. Om 19:30 uur staat het treffen tussen de Europese rivalen Team Kingdom of the Netherlands (Nederland) en Italië op het programma.

De dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem kent, in vergelijking met vorige edities, een aantal belangrijke veranderingen. Zo duren de wedstrijden tijdens het toernooi zeven innings in plaats van negen, duurt de Honkbalweek acht in plaats van tien dagen en worden er op vier toernooidagen drie wedstrijden op één dag gespeeld. Op vrijdag 15 juli start de finale om 19:00 uur.

Volgens toernooidirecteur Léon Ravestein komt het organisatiecomité met deze veranderingen tegemoet aan de wensen van de deelnemende teams en de KNBSB. Ravestein: “De KNBSB zal in het eerste toernooiweekeinde geen competitie-duels plannen. Dat vloeit voort uit de nauwe samenwerking tussen de KNBSB en het organisatiecomité van de Honkbalweek Haarlem. Verder zien we dat een wedstrijdduur van zeven innings internationaal steeds gangbaarder wordt. Het publiek wil meer snelheid en afwisseling. Bovendien zijn de deelnemende teams niet tien, maar acht dagen van huis. Dat hielp eveneens een aantal ploegen over de drempel.”

Klik hier voor het wedstrijdschema.