DEELNEMERSVELD HONKBALWEEK HAARLEM BEKEND

 HAARLEM – Honkbalweek Haarlem heeft het deelnemersveld voor het aankomende toernooi rond. Van 8 t/m 15 juli 2022 nemen Nederland, Italië, Japan, Chinese Taipei, Cuba en de Verenigde Staten het tegen elkaar op in het Pim Mulier stadion in Haarlem. Het organisatiecomité is verheugd dat het, na de afgelaste editie in 2020, in staat is geweest deze zes ‘klassieke’ Honkbalweekdeelnemers opnieuw aan zich te binden.  

Toernooidirecteur Léon Ravestein is verheugd met de toezeggingen van alle zes de honkbalnaties. “De lat voor het vastleggen van deelnemers voor de 30e editie lag hoog. We wilden onze jubileumeditie van een ambitieus niveau hebben. We hebben de uitgenodigde landen dan ook gevraagd om in de sterkst mogelijke samenstelling naar Haarlem af te reizen. De weg naar het vastleggen van deze zes toplanden was lang en stressvol, maar als toernooidirecteur ben ik oprecht trots op het resultaat en dankbaar dat de bonden uit de deelnemende landen alles op alles hebben gezet om dit mogelijk te maken. Vanaf 8 juli krijgen we het beste honkbal in Europa te zien: een groot honkbalfeest!” 

Ook Honkbalweekvoorzitter Guus van Dee is opgetogen. “Het droomveld is binnen! Sinds september 2018 zijn we bezig geweest om onze jubileumeditie speciaal te maken. Onze doelstelling, zes toplanden uit drie continenten, is 100% gehaald. Het is een geweldige boost voor onze organisatie, die zo hard gewerkt heeft om de best mogelijke teams naar Haarlem te halen. Japan & Taiwan: Aziatische top. Cuba & USA: Amerikaanse top. Italië & Nederland: Europese top. De belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd toernooi zijn binnen; we kunnen niet wachten!” 

Koop nu je kaarten op www.honkbalweek.nl/tickets/ 

DEELNEMERS HONKBALWEEK 2022 

Team Kingdom of the Netherlands: Nederland zal in Haarlem, zoals gebruikelijk, aantreden met de A-selectie. Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen zal zijn definitieve roster op een later tijdstip bekendmaken. 

Team Italië: Dankzij het stilleggen van de Italiaanse competitie tijdens de Honkbalweek, kan bondscoach (en Major League Hall of Famer) Mike Piazza ook beschikken over de sterkst mogelijke selectie. 

Team Japan: Zoals gebruikelijk stuurt Japan ook in 2022 één van de topteams uit het nationale honkbalbestel. De regerend Honkbalweek-kampioen zal naar Haarlem afreizen met één van de sterkste universiteitsteams uit het land. 

Team Chinese Taipei: Chinese Taipei verraste in 2018 vriend en vijand door met een ervaren team de finale van het toernooi te halen. Het lijkt er dit keer op dat er weer een universiteitsploeg naar Haarlem komt.  

Team Cuba: Het Cubaanse team reist naar Haarlem met de kampioensploeg uit de Serie Nacional, Alazanes de Granma, aangevuld met andere sterren uit de hoogste Cubaanse competitie.

Team USA: Na een korte afwezigheid op de Honkbalweek verschijnt Team USA opnieuw met het Collegiate National Team (CNT), het hoogste college-team in de VS, in Haarlem.