Europees kampioen Spanje maakt in 2024 Honkbalweek Haarlem-debuut

HAARLEM, 16 november 2023 – Honkbalweek Haarlem heeft de vijfde deelnemer voor de 31e editie van het toernooi vastgelegd. In navolging van Japan, Team USA, Chinese Taipei en Team Kingdom of the Netherlands komt nu ook regerend Europees kampioen Spanje van 12 t/m 19 juli 2024 naar Haarlem, als onderdeel van een sterk bezet deelnemersveld.

Toernooidirecteur Peter Herkemij is opgetogen met het vastleggen van de Zuid-Europeanen. “Spanje heeft de laatste jaren laten zien een geduchte tegenstander in het internationale honkbal te zijn, met als resultaat een Europese titel in 2023. De Honkbalweek is dus verheugd met hun deelname.”

Spanje zal in 2024 voor het eerst in de geschiedenis aan de Honkbalweek Haarlem deelnemen en voegt zo een extra Europees tintje toe aan het evenement. Fans kunnen zich verheugen op een sportieve krachtmeting tussen Spanje en Team Kingdom of the Netherlands. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen zal ongetwijfeld gebrand zijn op een revanche, na de verloren halve finale van het EK in Tsjechië van eerder dit jaar.

De organisatie hoopt binnenkort het zesde en laatste deelnemende land bekend te maken, waarmee het deelnemersveld compleet zal zijn.

TICKETS IN DE VERKOOP
De Early Bird passe-partouts zijn momenteel verkrijgbaar, waardoor fans tot en met 31 december 2023 tegen een gereduceerd tarief toegang kunnen verkrijgen krijgen tot alle wedstrijden en het entertainment van het evenement. Vanaf begin 2024 start de verkoop van losse dagtickets. De Honkbalweek vindt plaats van 12 t/m 19 juli 2024. Koop hier je tickets!

Foto van Grega Valancic: 2023 Baseball – Baseball European Championship 2023 – Gold Medal Game: Spain VS Great Britain