Honkbalweek Haarlem benoemt Peter Herkemij tot toernooidirecteur

HAARLEM, 19 SEPTEMBER 2023 – De organisatie van Honkbalweek Haarlem heeft Peter Herkemij aangesteld als toernooidirecteur. Hij volgt de onlangs vertrokken Léon Ravestein op, die vanaf 2017 de rol vervulde. Herkemij is reeds geïnstalleerd door het bestuur en begint per direct met zijn functie binnen Honkbalweek Haarlem.

Herkemij is enthousiast over zijn nieuwe rol bij de Honkbalweek. “De uitdaging om mij vol te gaan inzetten voor de Honkbalweek Haarlem zit hem in de traditie en het prestige van het toernooi, en ter promotie van honkbal in het algemeen. Onze sport is mooi, eerlijk en altijd uitdagend. Je kunt nooit denken dat je alles al gezien hebt.

Hopelijk kan mijn bijdrage er toe leiden dat we op een hoog niveau passie en enthousiasme voor deze mooie sport aan een groot publiek kunnen laten zien!

Scheidend toernooidirecteur Léon Ravestein is verheugd met de aanstelling van Herkemij. “Ik ben heel blij dat iemand met Peter’s kwaliteiten en kennis van de honkbalsport het toernooidirecteurschap van me over wil nemen”.

Peter Herkemij (1968) is woonachtig in Haarlem. Na een afgeronde studie Bedrijfseconomie en twee jaar in militaire dienst begon hij aan een carrière bij de Amsterdamse rederij Spliethoff, waar hij inmiddels 30 jaar werkzaam is.

Dankzij een honkbalverleden bij ABC, Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers, Kinheim en de Baseball Academy Kennemerland Rabbits is de honkbalwereld voor Herkemij niet onbekend. Verder is hij sinds 2017 werkzaam als manager van het Nederlands honkbalteam U12. Herkemij was in de jaren ’80 als vrijwilliger reeds betrokken bij de Honkbalweek en keert na enige afwezigheid nu terug bij de organisatie met zijn nieuwe rol binnen het bestuur.