PETER VAN DER AART NIEUWE VOORZITTER HONKBALWEEK HAARLEM

Haarlem, 12 februari 2023 – Het organisatiecomité van de Honkbalweek Haarlem heeft Peter van der Aart benoemd tot voorzitter van de Honkbalweek Haarlem. Hij volgt daarmee de in het najaar van 2022 afgetreden voorzitter Guus van Dee op.

Haarlemmer Van der Aart is geen onbekende in de Nederlandse honk- en softbalwereld. Vanaf de jaren ‘90 was hij als voorzitter van het Schalkwijkse DSC ’74 actief betrokken bij de organisatie van tal van toernooien, coachte hij de damesselectie en begeleidde hij de vereniging bij de fusie die tot de oprichting van Olympia Haarlem leidde. In 2014 was de nu 59-jarige sportjurist voorzitter van het WK Softbal dat in Haarlem werd georganiseerd. Van der Aart is momenteel ook bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse honkbal en softbalbond (KNBSB) en is verantwoordelijk voor verenigingssport softbal en juridische zaken.

Toernooidirecteur Léon Ravestein: “De succesvolle 30e editie in 2022 heeft veel uitdagingen aan het licht gebracht. Een evenement organiseren van deze omvang is in deze tijd bijna geen vrijwilligerstaak meer. Expertise op diverse specifieke onderdelen is onmisbaar. Met Peter als nieuwe voorzitter denken wij de juiste persoon op het juiste moment binnen te halen. Met zijn expertise, passie en kennis van ons evenement kan hij de organisatie van het toernooi verder brengen, waarbij oog voor het DNA van de Honkbalweek en de wensen die horen bij het organiseren van een grootschalig evenement in de huidige tijd samenkomen. We willen met deze tijd blijven meegaan. Daar kan Peter ook een mooie bijdrage aan leveren”.

Voormalig voorzitter Guus van Dee draagt met een gerust hart de voorzittershamer over aan van der Aart: “Ik ben trots dat we de afgelopen vijf jaar een Honkbalweek hebben neergezet die financieel gezond is. Peter is in mijn ogen de ideale opvolger. Hij heeft rijke ervaring als organisator en onder zijn leiding zal de Honkbalweek nieuwe stappen zetten naar een succesvolle toekomst”.

De tweejaarlijkse Honkbalweek Haarlem wordt in de zomer van 2024, van 12 tot en met 19 juli, gespeeld. Het organisatiecomité is inmiddels bezig met het benaderen van mogelijke deelnemende teams.

Volg de Honkbalweek via de website, Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Foto: Renata Jansen